50 Plus vraagt NOS slechts 1 minuut zendtijd


Ondanks herhaalde verzoeken blijft de NOS bij het besluit de partij 50 Plus uit te sluiten van de verkiezingsdebatten. De NOS zegt zich volgens 50 Plus te willen beperken tot de partijen die nu al in de Tweede Kamer zitting hebben. "Pure discriminatie, zegt 50 Plus-voorzitter Jan Nagel.

Jan Nagel: "DPK, die wel mee mag doen, is volgens de Kiesraad een nieuwe partij die net als andere nieuwe partijen per kiesdistrict 30 handtekeningen heeft moeten inleveren en een waarborgsom heeft moeten betalen. Daarbij komt dat DPK in geen enkele peiling in de buurt van één zetel komt, terwijl 50PLUS in alle peilingen op twee of meer zetels staat. Ook is 50 Plus via de Eerste Kamer al in het parlement vertegenwoordigd en DPK niet."


In een brief aan 50 Plus schrijft de NOS-chef politieke redactie Bram Schilham: "ik wil u toegeven dat DPK een lastig geval is". Maar vervolgens beroept hij zich op een vrije journalistieke keuze.


50PLUS heeft de NOS gevraagd om lijsttrekker Henk Krol dinsdag 11 september één minuut zendtijd te geven. Dat is vergelijking met de zendtijd van alle andere partijen een heel klein deel. En kost de andere partijen elk nog geen zes seconden. [Radio.NL]