Carré-debat minder populair dan PremiersdebatRTL 4 wist dinsdagavond met het Carré-debat niet zoveel kijkers te boeien, als met het Premiersdebat anderhalve week geleden. Het debat in theater Carré trok 1,4 miljoen kijkers, terwijl 1,7 miljoen het Premiersdebat zagen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Twee jaar geleden was het Carré-debat juist meer in trek bij de kijker. Daar schakelden op een woensdagavond 1,5 miljoen kijkers op in, terwijl op de zondag daarvoor 1,3 miljoen mensen het Premiersdebat volgden.

Het Carré-debat van dinsdag, dat volgens de kijkers gewonnen werd door Diederik Samsom van de PvdA, bleef de concurrentie ver voor. Het meest bekeken alternatief op primetime was Opsporing Verzocht met 873.000 kijkers op Nederland 1.

Over de hele avond gezien werden twee programma’s beter bekeken, namelijk Goede Tijden Slechte Tijden van RTL 4 (1,7 miljoen kijkers) en Achtuurjournaal (1,6 miljoen kijkers). Zij verpletterden De Gemene Deler van Beau van Erven Dorens op SBS 6 (260.000 kijkers).

Dankzij het Carré-debat haalde RTL 4 concurrent Nederland 1 dinsdagavond in als meest bekeken zender van het land met een marktaandeel van 22,9 procent in de avonduren. Nederland 1 kwam uit op 17,1 procent en SBS 6 werd derde met 8,6 procent.