Vandaag is het de geboortedag van poplegende Freddie Mercury. De zanger van Queen is naar aanleiding van de Freddie For A Day-campagne nu ook als Angry Bird te zien in een animatiefilm.

Deze week staat in het teken van Freddie For A Day waarbij iedereen verkleed als Freddie Mercury de dag door kan brengen en geld kan inzamelen voor de Mercury Phoenix Trust, ter bestrijding van de ziekte AIDS. Het is het derde jaar dat Freddie For A Day wordt georganiseerd.

Geen zin in het opplakken van een nep-snor? Dan kun je ook nog een exclusief Freddie For A Day t-shirt bestellen waarmee je het fonds steunt. Een shirt met Freddie Mercury als Angry Bird is ook beschikbaar.

Angry Birds join Freddie For A Day

Rovio, het bedrijf achter Angry Birds, steunt het initiatief met een animatiefilm waarin Freddie Mercury een hoofdrol heeft op de fiets onder de begeleidende muziek van het nummer 'Bicycle'. Google deed vorig jaar een duit in het zakje met een zeer fraaie Freddie Mercury Google Doodle die de 65ste geboortedag van Freddie Mercury vierde. De zanger van Queen overleed op 24 november 1991 aan een longontsteking als complicatie van de ziekte aids.