Thuiswinkel.org royeert niet minder dan 22 leden. De webshops mogen het Thuiswinkel Waarborg niet langer voeren omdat zij niet aan wet- en regelgeving voor webwinkels voldoen.

Het lidmaatschap van de webwinkels is door de vereniging beŽindigd omdat zij niet voldoen aan relevante wet- en regelgeving die gelden voor Nederlandse webwinkels, zo laat de belangenorganisatie weten. Het kan ook zijn dat ze (ook) niet voldoen aan de gedragsregels van Thuiswinkel.org die gelden op het gebied van veiligheid en financiŽn. Webwinkels die het Thuiswinkel Waarborg willen voeren moeten voldoen aan kwaliteitscriteria op het gebied van wetgeving, financiŽle soliditeit, betrouwbaarheid en veiligheid. Alle leden van Thuiswinkel.org worden door een onafhankelijke stichting gecertificeerd, voldoen aan gestelde eisen en voorwaarden en mogen daarom het Thuiswinkel Waarborg voeren.

Volgens Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, is voor webwinkels die niet aan basale wet- en regelgeving geen plaats in de vereniging.

Thuiswinkel.org en de Stichting Certficering Thuiswinkel Waarborg Ėverantwoordelijk voor de onafhankelijke certificering van leden van Thuiswinkel.org- maken de namen van geroyeerde webwinkels niet bekend.