Ziggo brengt interactieve diensten naar cloud


In de week dat UPC zijn nieuwe Horizon mediabox voor het eerst openbaar toont, wordt op de internationale broadcastbeurs IBC in Amsterdam duidelijk dat Ziggo een interactieve dienst via de cloud gaat aanbieden.

De internationale broadcastnieuwsdienst Broadcast TV News meldt op haar internetsite dat Ziggo het virtuele set-top platform CloudTV van ActiveVideo Networks gaat gebruiken. De nieuwe interactieve tv-dienst is op de meeste kabeltuners te gebruiken. Hierdoor hoeft de Ziggo-abonnee in deze gevallen geen nieuwe kabeldecoder te kopen om hiervan gebruik te maken.

Snelle introductie
Op de IBC in Amsterdam is de komende dagen een bèta-versie van de nieuwe interactieve Ziggo-dienst te zien. Op de site van Broadband TV News is een vijf minuten durende video van CloudTV te bekijken. De nieuwe interactieve tv-dienst moet op korte termijn bij Ziggo operationeel worden, maar Ziggo doet op dit moment nog geen uitspraken over de uitrol van deze dienst.


Decoders krijgen firmware-update
De Nederlandse importeur van de Humax-kabeldecoders heeft Totaal TV laten weten dat er in de loop van deze nieuwe maand firmware voor Humax-kabeldecoders – waaronder het model Humax IRHD-5200C – beschikbaar komt waarmee een nieuw Online TV Portal van Ziggo bruikbaar wordt.


Geschreven door: Jarco Kriek