Radio Veronica en Top40.nl presenteren een nieuwe jaarlijkse hitlijst: de Download Top 1000 Allertijden. De lijst geeft een overzicht van de meest gedownloade hits aller tijden in Nederland.

De Download Top 1000 Allertijden is te beluisteren van maandag 10 tot en met zaterdag 15 september op Radio Veronica en wordt aangevoerd door Black Eyed Peas. Hun hit I Gotta Feeling stond in de zomer van 2009 op nummer 1 in de Top 40 en wordt sindsdien nog altijd veel gedownload. Verder bestaat de Top 5 uit hits van Coldplay, Nirvana, Queen en Guns & Roses.

Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden is samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40, op basis van gegevens van de diverse downloaddiensten en aan de hand van marktonderzoek. Om actuele trends uit te sluiten zijn alle hits in de lijst minimaal een jaar oud.

U2 is de act die het vaakst voorkomt. Maar liefst 26 hits van de Ierse band hebben er een plaats. Sunday Bloody Sunday is op de achtste plaats hun hoogst genoteerde hit. Ook Nederlandse acts als Anouk, Golden Earring en Blf worden volop gedownload. Zij staan elk met meer dan tien nummers in de lijst. Verder zijn er maar liefst 145 opnames die ooit de nummer 1-positie in de Top 40 bereikten.

HOE LUISTEREN IN VLAANDEREN?

Radio Veronica is te ontvangen via de Astra-satelliet in heel Europa en nog een stukje daarbuiten. Je hebt hiervoor geen abonnement of smartcard nodig (iedereen kan meeluisteren), omdat er ongecodeerd (Free To Air) uitgezonden wordt.

Afstemmen op de Astra 1G (19.2 Oost), op de frequentie: 12.343 GHz. (H) met Sym:27.500 en FEC 3/4. .In sommige noordelijke delen van West-Vlaanderen is het FM-signaal te beluisteren op 96.0 MHz. Wereldwijd is er de webstream.