Tweevoudig wereldkampioen in het zwaargewicht (WBC) Vitali Klitschko verdedigt zaterdag (8 september) zijn titel tegen de Duitser Manuel Charr in de indoor arena in Moskou, Olimpiyskiy. Meer dan 30.000 toeschouwers worden hierbij verwacht. De wedstrijd wordt wereldwijd in tientallen landen uitgezonden. In Nederland is Klitschko – Charr live te zien bij RTL 7 vanaf 22.45 uur.

De Duitser Manuel ‘Diamond Boy’ Charr is een meer dan waardig uitdager. De 27-jarige is ongeslagen in 21 wedstrijden, waarvan hij er 11 op KO won. De kampioen begint daarentegen al aardig op leeftijd te raken met zijn 40 jaar. Hij won tot dusver 44 maal waarbij slechts vier tegenstanders staande de laatste gong wisten te halen.


Zijn hoge KO-percentage is ongeëvenaard in de geschiedenis der zwaargewicht kampioenen. Slechts tweemaal verloor Vitali, maar dat was beide keren én tegen een andere wereldkampioen én het verlies was het gevolg van een blessure. Voor Dr. Ironfist wordt dit maar liefst zijn 17e wereldtitelstrijd.


Al een aantal jaren zijn alle titels in het zwaargewicht in handen van de Oekraïense broers Klischko (Vitali’s jongere broer Wladimir is kampioen bij de WBA, WBO, IBF en IBO). Het is voor het eerst dat een van beiden hun titels in Moskou verdedigt. [Radio.NL]