Twitter realiseert dit jaar bijna twee keer meer reclameomzet dan Facebook op mobiele dragers. De profielenstie zal, want moet, een inhaalslag maken.

Dit jaar is Twitter het een na grootste bedrijf in Amerika wat mobiele reclameomzet betreft. Enkel Google is groter. Facebook boekt via mobiele dragers de helft van Twitters omzet, ondanks zijn vele malen grotere ambulante gebruikersgroep.

Een onderzoek van eMarketer geeft een beeld van de verhoudingen op de Amerikaanse mobiele reclamemarkt. De cijfers (gecalculeerde verwachtingen) gaan ervan uit dat Facebook zijn achterstand met mobiel vanaf 2013 zal gaan inhalen. Het profielenbedrijf zelf geeft ook aan, dat het nog veel in de exploitatiemodellen van mobiel moet investeren om die trein te laten rollen.Google is en blijft volgens dit onderzoek de grootste in termen van omzet. In de komende jaren houdt het een stabiel marktaandeel van rond de vijftig procent. De markt an sich zal met een factor 1,5 groeien tot en met 2014. Yahoo en Microsoft lijken geen rol van betekenis te spelen.