Geen politieke debatten op SBS 6SBS 6 is niet van plan om in haar programmering ook maar enige ruimte te maken voor politiek debat. Dat heeft de zender laten weten aan Volkskrant.nl. De commerciële concurrent RTL 4 bracht twee grote debatten op prime time, maar SBS ziet dat niet zitten. “Er wordt al overweldigend veel aandacht besteed aan de verkiezingen. SBS heeft dan ook voor gekozen om buiten Hart van Nederland geen aandacht aan het politieke debat te besteden“, licht een woordvoerster toe.

Hart van Nederland doet op haar eigen manier verslag van alle beslommeringen in Den Haag. “We hebben onlangs enkele lijsttrekkers geportretteerd, ook van de kleinere nieuwe partijen.”

Kleinere, nieuwe partijen klagen over een gebrek aan media-aandacht. “Een aparte uitzending met een debat voor de nieuwe partijen behoorde niet tot de programmatische mogelijkheden“, laat de NOS daarover weten.

RTL heeft twee debatten uitgezonden en laat het daarbij. “Ik kan me absoluut voorstellen dat de nieuwe partijen ook aan bod willen komen, maar ook wij moeten keuzes maken. We hebben beperkte plek voor dergelijke debatten.”

De Tweede Kamerverkiezingen zijn volgende week woensdag.