Tachtig kanalen op tweede scherm UPC


Er zijn bij UPC vanaf maandag 10 september tot tachtig kanalen op het tweede scherm bij te bekijken. Dat is vandaag bij de presentatie van de Horizon mediabox aangekondigd.

Het aantal tv-kanalen dat men via laptop, PC, iPad of iPhone kan bekijken is afhankelijk van de afgenomen zenderpakketten. In totaal gaat UPC tachtig zenders via het tweede scherm aanbieden. Deze zenders zijn voor iedere UPC-klant die digitale televisie in combinatie met internet bij het bedrijf afneemt. Het tv-kijken op het tweede scherm is een gratis dienst van UPC. De apps voor de iPhone en iPad zijn vanaf 10 september gratis in de Apple appstore verkrijgbaar.

Geen Horizon mediabox nodig
Voor het gebruik van het tweede scherm is geen Horizon mediabox verplicht. Ook abonnees met andere mediaboxen kunnen van de tweede scherm-dienst gebruik maken. Marc Giesbers – directeur marketing en content – heeft dit aan Totaal TV bevestigd. UPC-klanten moeten zich met de persoonlijke gegevens inloggen en kunnen dan via een UPC-internetverbinding van live tv kijken op het tweede scherm gebruik maken. Dit kan ook via UPC-internetverbinding buiten het eigen huis.


Alle kanalen op tweede scherm
UPC is in één klap in Nederland de tv-aanbieder met de meeste kanalen op het tweede scherm. Desondanks wil UPC de dienstverlening op het tweede scherm uitbreiden. Het doel daarbij is om op termijn op het kabelnetwerk van UPC doorgegeven tv-kanalen ook op het tweede scherm te gaan aanbieden.


Later Android

Op een later tijdstip brengt UPC apps uit voor smartphones en tablets die werken op het Android besturingssyteem.

Geschreven door: Jarco Kriek