UPC verwacht weinig storingen Horizon box

UPC gaat uit van een uitrol zonder al te grote technische problemen van de Horizonbox. Deze is vrijdag in het filminstituut Eye in Amsterdam een de pers en relaties van UPC gepresenteerd.

In een presentatie waarvoor Froukje de Both werd ingehuurd om uit te leggen hoe zij er al haar mobiele apparatuur op kan aansluiten, werden de voordelen van de nieuwe box gepresenteerd. UPC staat er om bekend dat er in het verleden met veel decoders de nodige problemen waren, maar gaat er van uit dat het bij de Horizon box allemaal goed zal gaan.


Horizon uitgebreid getest
Medewerkers van UPC lichtten toe dat de Horizonbox zeer uitvoerig is getest, bijvoorbeeld met lange coaxkabels ertussen. Ook zijn de maar liefst zes tuners in de Horizonbox minder gevoelig voor eventuele storing bij zwakke signalen. Veel van de huidige generatie mediaboxen kunnen niet zo goed met zwakke signalen omgaan, zoals die via bepaalde frequenties worden uitgezonden. Bovendien wordt bij iedereen die de box aanschaft, deze door een monteur aangesloten. Het euvel dat veel decoders, zoals de bekende mediaboxen, oververhit raakten lijkt bij voorbaat uitgesloten, zo kon de redactie van Totaal TV zelf al ondervinden. Desondanks valt niet uit te sluiten dat zoals op ieder digitaal apparaat toch bugs optreden die dan weer moeten worden opgelost.


Geen probleem waar aansluiting zit
Ook maakt het volgens UPC weinig uit of de aansluiting op het kabelnet bijvoorbeeld in de meterkast thuis binnenkomt, of via een andere plek in huis. Er zijn voldoende technische alternatieven om de Horizonbox goed te laten werken, ook al zit er extra bekabeling tussen. De box hoeft dus niet in een meterkast te worden gezet. Kern van de Horizonbox is daarbij dat er via de box via IP verbindingen overal in huis kan worden gekeken, met andere woorden is één aansluiting met een krachtig genoeg kabelsignaal al afdoende. Ook het aparte internet en telefonie modem wordt in principe overbodig voor wie de Horizonbox laat installeren.

Geschreven door: Jan-Hein Visser