HD-kanalen eerst bij UPC Horizon


De nieuwe Horizon mediabox van UPC wordt vanaf 10 september bij de eerste klant in huis door een monteur geÔnstalleerd. Bij de ontwikkeling zegt UPC goed naar haar klanten geluisterd te hebben. Dat wordt goed zichtbaar bij de HD-kanalen.

Het is al heel lang een wens van de HD-kijker bij UPC dat de tien belangrijkste HD-kanalen van de publieke en commerciŽle omroepen voorin de zenderlijst wordt geplaatst. Op dit moment moet men voor het bekijken van deze kanalen de voorkeuzeposities 71 tot en met 80 selecteren. Bij de Horizon mediabox worden de HD-kanalen van de publieke omroep, RTL Nederland en SBS Broadcasting via de eerste tien voorkeuzeposities weergegeven.

Eigen indeling zenderlijst
Er komt echter geen mogelijkheid om de zenderlijst naar eigen inzicht te bewerken. De door UPC gemaakte indeling blijft leidend. Wel kan men via de favorietenlijst een eigen voorkeurszenderlijst maken. Maar op deze te gebruiken dient men wel extra handelingen via de afstandsbediening te maken.


Geen radioscherm
Er komt ook een einde aan de radio-modus bij de Horizon mediabox. Wie op dit moment bij UPC naar digitale radio wil luisteren, moet eerst naar het radioscherm navigeren. Bij de Horizon mediabox wordt digitale radio nu standaard onderdeel van het zenderaanbod. De radiozenders worden in de zenderlijst vanaf voorkeurspositie 800 weergegeven. Wie bijvoorbeeld van Nederland 1 naar Radio 1 wil zappen kan direct via de afstandsbediening 801 indrukken om het geluid van Radio 1 te horen. Met deze vernieuwing wil UPC digitale radio onder haar abonnees meer profileren.


Geschreven door: Jarco Kriek / Jan Hein Visser