Last Night of the Proms in 3D op BBC

Het Proms seizoen bij de BBC is dit jaar grotendeels ondergesneeuwd door de Olympische Spelen. Zaterdag is de Last Night of the Proms er in HD en 3D.

The Last Night of the Proms wordt in twee delen uitgezonden. Het eerste deel is te zien op BBC Two en het tweede deel op BBC One. Beide delen zijn ook in HD te zien en wel deel 1 op BBC HD en deel 2 op BBC One HD. Het tweede deel wordt op BBC HD in 3D format uitgezonden.


3D telt nog altijd voor BBC
De BBC investeert ook dit keer weer in een mooie 3D registratie. Acht speciale 3D camera’s moeten de kijker thuis het gevoel geven zich in de beste stoelen van de concertzaal te bevinden. Er zijn camera posities vóór de dirigent en er is een camera die 180 graden kan draaien midden in het orkest .


Muzikaal hoogtepunt BBC
Het grootste muziekfeest van het jaar kent twee speciale gasten. De Schotse Nicola Benedetti werd bekend in 2004 als BBC Young Musician of the Year en behoort intussen tot de meest innovatieve en creatieve Britse jonge violisten. De tweede gast is Joseph Calleja, de tenor uit Malta die met de gratie en elegantie zingt van een vergane tijd. Last Night of the Proms is zaterdagavond te zien om 20.30 uur op BBC Two en BBC HD en het tweede deel vanaf 22.15 uur op BBC One HD en BBC HD in 3D.

Geschreven door: Jan-Hein Visser