"Carlo en Irene en de parel van de woestijn"
06:20 - 08:10 op RTL4
Avontuur (1997) uit Nederland
IMDB-rating: 5.8 (18 stemmen)
Met Carlo Boszhard, Irene Moors, Bert Johan van Goor e.aCarlo en Irene gaan samen op vakantie naar Marokko. Op een echte authentieke Marokkaanse markt koopt Irene een mooie glimmende spiegel. Eenmaal in haar appartement aangekomen, verschijnt er een mysterieuze fee in de spiegel die Irene en Carlo waarschuwt voor wat komen gaat. Maar is deze fee echt zo goed als ze zich voordoet?


Ride Lonesome
13:30 - 14:45 op BBC2
Western (1959) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (545 stemmen)
Met Randolph Scott, Karen Steele, Pernell Roberts e.aDe premiejager Ben Brigade is erin geslaagd de gezochte moordenaar Billy John te pakken te krijgen, en gaat met hem op pad richting Santa Cruz


Funny Face
13:55 - 15:35 op Eén
Romantiek (1957) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (4518 stemmen)
Met Audrey Hepburn, Fred Astaire, Kay Thompson e.aParijs, de lichtstad, schijnt nog stralender wanneer Audrey Hepburn en Fred Astaire voor de enige keer een paar vormen en hun stralende sterrenpracht laten schitteren in deze heerlijke musical met songs van George en Ira Geshwin. Deze duizelingwekkende stoeipartij - op locatie gefilmd in Parijs - kreeg vier Oscarnominaties.In haar rol van verkoopster in een boekwinkel, omgetoverd tot een sensationeel model, vertoont Hepburn haar zang- en danskunst, die ze op het toneel in London tot grote hoogte had gebracht, wanneer ze 'How Long Has This Been Going On? uitvoert, een Basal Metabolism danst in een swingende bistro en nog meer. Astaire als de mode-fotograaf die haar ontdekt, roept zijn onnavolgbare magie in voor scSnes, zoals zijn :et's Kiss and Make Up matador-act, een hemelse dans met Hepburn op He Loves and She Loves en, nogmaals met Hepburn, de betoverdede titelsong I Love Your Funny Face. Nu en altijd, net zoals wij.


The Victors
14:45 - 17:15 op BBC2
Oorlog (1963) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (600 stemmen)
Met Vince Edwards, Albert Finney, George Hamilton e.aEen groep Amerikaanse soldaten landt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sicilië en probeert koste wat kost Duitsland te bereiken.


Everyone's Hero
15:35 - 16:55 op Nickelodeon
Animatie (2006) uit Canada
IMDB-rating: 5.6 (1754 stemmen)
Met William H. Macy, Rob Reiner, Brian Dennehy e.aDe kleine honkballer Irving maakt een enorme reis om Babe Ruth en de New York Yankees te helpen de World Series te winnen. Hij moet namelijk de honkbalknuppel van Babe Ruth op tijd bij de honkballer brengen in 1932. Onderweg ontmoet hij een aantal nieuwe vrienden die hem helpen zijn doel te bereiken.


A League of Their Own
17:55 - 20:30 op NET5
Komedie (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (27469 stemmen)
Met Tom Hanks, Geena Davis, Madonna e.aTijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de meeste honkbalspelers uitgezonden naar Europa. Om de sport van de ondergang te redden, wordt de All American Girls Baseball League opgericht. Het vrouwenteam staat onder leiding van voormalig tophonkbalspeler Jimmy Dugan.


The Rainmaker
19:00 - 22:40 op RTL7
Misdaad (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (16504 stemmen)
Met Matt Damon, Danny DeVito, Claire Danes e.aRudy Baylor, een beginnende advocaat, is in een opvallende, zware rechtszaak verzeild raakt. Zijn tegenstanders: een legertje door de wol geverfde gehaaide juristen. Zijn medestanders: Deck Shifflet, een nogal opvliegende 'media-advocaat' die steeds zakt voor zijn rechtbankexamen. Rudy's kansen zijn miniem, tot hij een spoor van corruptie ontdekt dat hem kan leiden naar z'n enige kans om deze zaak te winnen: de waarheid.


My Life in Ruins
20:30 - 22:25 op NET5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (8555 stemmen)
Met Nia Vardalos, Richard Dreyfuss, Rachel Dratch e.aGeorgia is een reisgids die een groep Engelse, Australische en Amerikaanse mensen een rondleiding geeft in Griekenland. Deze toeristen zijn totaal niet geïnteresseerd in de rondleiding die Georgia hen geeft en op een gegeven moment lijkt alles uit de hand te lopen. Maar dan ontmoet Georgia de toerist Irv Gordon. Deze leek in eerste instantie wel de laatste persoon waar Georgia iets in zou zien, maar toch lijkt hij haar wereld te kunnen veranderen.


Le cheval d'orgueil
21:00 - 23:00 op TV5
Drama (1980) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.2 (69 stemmen)
Met Jacques Dufilho, Bernadette Le Saché, François Cluzet e.aPierre-Jacques is een oud man en denkt terug aan zijn jeugd op het Bretonse platteland aan het begin van de eeuw. Hij herinnert zich een leven van misère waar de armen niets anders van waarde hadden dan hun trots…


A Few Good Men
22:40 - 01:20 op RTL7
Misdaad (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (50311 stemmen)
Met Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore e.aTwee mariniers worden beschuldigd van moord op een collega. De marine wil deze zaak in de doofpot stoppen, maar de jonge advocaat Daniel Kaffee (Tom Cruise) is vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Bewijsmateriaal heeft hij niet en met een frontale aanval op Kolonel Jessep(Jack Nicholson) zet kaffee ook zijn eigen toekomst op het spel...


Campfire Tales
23:25 - 01:05 op RTL8
Horror (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (1658 stemmen)
Met Jay R. Ferguson, Christine Taylor, Christopher Masterson e.aEen groep tieners komt na een auto-ongeluk in een verlaten bos terecht. Terwijl ze op hulp wachten, vertellen ze elkaar horrorverhalen waarin niets is wat het lijkt.


Entre les murs
00:05 - 02:10 op TV5
Drama (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.6 (17216 stemmen)
Met François Bégaudeau e.aFrançois maakt zich klaar als leraar van de vierde klas voor een nieuw jaar op een middelbare school in een moeilijke wijk. Culturen en denkwijzen botsen vaak met elkaar in het klaslokaal, die een afspiegeling is van de hedendaagse Franse maatschappij. Hoe vermakelijk en inspirerend de leerlingen ook kunnen zijn, hun moeilijke gedrag kan elk enthousiasme van een onderbetaalde leraar dempen. François staat erop een omgeving te creëren waar respect en aandacht de boventoon voeren. Hij verbaast zijn leerlingen met zijn openheid en oprechtheid, maar ze kunnen het niet nalaten zijn democratische methodes en zijn ethiek stevig op de proef te stellen.Alien Raiders
00:30 - 02:10 op SBS6
Horror (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (5520 stemmen)
Met Carlos Bernard, Mathew St. Patrick, Rockmond Dunbar e.aEen gezellige supermarkt wordt overvallen op wat een doodnormale avond lijkt te zijn. De overvallers, tot op de tanden bewapend, maken zich kenbaar als een groep wetenschappers die een buitenaardse invasie moeten stoppen. Ze zijn ervan overtuigd dat er zich onder de gijzelaars verschillende aliens bevinden en ze zijn vastberaden om uit te zoeken wie.


Honeymoon in Vegas
00:40 - 02:10 op BBC1
Komedie (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (7090 stemmen)
Met James Caan, Nicolas Cage, Sarah Jessica Parker e.aOp haar sterfbed laat een moeder haar zoon beloven dat hij nooit zal trouwen. Dit zorgt ervoor dat hij problemen krijgt in zijn relatie met zijn vriendin. Ze besluiten om toch te gaan trouwen en wel in Las Vegas. Daar aangekomen verliest hij al zijn geld aan een rijke gokker. Deze biedt aan om hem zijn schulden kwijt te schelden in ruil voor een weekend met zijn verloofde.