UPC Horizon cliŽnt-mediabox in aantocht


UPC heeft de Horizon mediabox per direct voor al haar klanten op de markt gebracht. Het gaat hierbij om de uitgebreidere variant met mediagateway-functie. Andere Horizon mediaboxen worden begin volgend jaar verwacht.

De nu beschikbare UPC Horizon mediabox is het meest compleet. Het bestaat uit een digitale kabeltuner met opnamemogelijkheid van meer dan 100 uur via de ingebouwde 500 GB harde schijf Ė waarvan 400 GB voor opname gebruikt kan worden Ė ook uit een internetmodem inclusief router met 4 uitgangen en wifi ondersteuning en twee telefoonaansluitpunten. Hierdoor kan men de nu gebruikte modems voor UPC telefoon- en internetdiensten buiten gebruik nemen. UPC laat deze keuze echter aan de klant over.

Draadloos tv op slaapkamer
Met de volgend jaar beschikbare UPC Horizon cliŽnt-mediabox kan men draadloos in meerdere huiskamers in huis naar digitale televisie kijken. De mogelijkheid is er echter ook om de eventueel al aangelegen coaxkabel te blijven gebruiken. Met de Horizon cliŽnt-mediabox kan men alle programmaís uit het afgenomen zenderpakket bekijken. Ook kan men programmaís laten opnemen op de harde schijf van de Horizon-mediagateway mediabox en programmaís die op de harde schijf staan gearchiveerd bekijken. De Horizon cliŽnt-mediabox maakt gebruik van de zes aanwezige DVB-C tuner die in de Horizon-mediagateway mediabox aanwezig zijn. Deze cliŽnt-mediabox wordt op huurbasis door UPC geleverd en gaat enkele euroís Ė naar verwachting iets minder dan de prijs die UPC nu voor een tweede mediabox of CI+ module doorberekent Ė per maand kosten.


CliŽnt-mediabox op IBC
UPC toonde tijdens de perspresentatie van de Horizon mediabox de cliŽnt-mediabox niet. Op de IBC broadcastbeurs in de Amsterdamse RAI is op de stand van het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global deze cliŽnt-mediabox wel aanwezig.


Geschreven door: Jarco Kriek