De Nederlandse Week op Radio 5 Nostalgia


Radio 5 Nostalgia staat van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september een week lang in het teken van het beste van eigen bodem. De programma’s op de publieke nostalgische zender besteden overdag uitgebreid aandacht aan muziek uit Nederland, speciale items en gasten. Vrijdag draait het radiostation de Top 30 van De Nederlandse Week, samengesteld door luisteraars en Radio 5.

De week op Radio 5 Nostalgia wordt afgesloten met het George Baker jubileumgala, dat vrijdag live vanuit het DeLaMar theater wordt uitgezonden.


Op Radio5nostalgia.nl kunnen luisteraars vanaf maandag 10 september stemmen voor de volgorde van de Top 30.


Op donderdag 13 september om 12.00 uur sluit de stembus. Radio 5 Nostalgia zendt vrijdag 14 september tussen 14.00 en 16.00 uur de Top 30 uit.


Vanaf 16.00 uur zendt Radio 5 het George Baker jubileumgala uit. Begeleid door het New Symphonic Orchestra zingt George Baker hoogtepunten uit zijn muzikale oeuvre; van ‘Little Green Bag’ en ‘Morning Sky’ tot ‘Fly away Little Paraguayo’ en ‘Una Paloma Blanca’.


Tijdens het feestelijke gala in Amsterdam wordt George Baker in het zonnetje gezet. Hij ontvangt rond 17.00 uur de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs voor zijn onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek, in zijn carrière die 45 jaar beslaat. [Radio.NL]