Radio Veronica en Top40.nl presenteren nieuwe hitlijst


Luisteraars van Radio Veronica worden deze week verwent met veel nieuwe muziek uit de jaren 80 en 90. De playlist wordt sterk uitgebreidt. Het station gaat namelijk nog meer muziek uitzenden in de nieuwe lijst. Samen met Top40.nl presenteert Veronica de nieuwe jaarlijkse hitlijst: 'Download Top 1000 Allertijden'

Deze lijst geeft een overzicht van de meest gedownloade hits aller tijden in Nederland. De Download Top 1000 Allertijden is te beluisteren van maandag 10 tot en met zaterdag 15 september op Radio Veronica en wordt aangevoerd door Black Eyed Peas.


Hun hit I Gotta Feeling stond in de zomer van 2009 op nummer 1 in de Top 40 en wordt sindsdien nog altijd veel gedownload. Verder bestaat de Top 5 van Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden uit hits van Coldplay, Nirvana, Queen en Guns & Roses.


Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden is samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40, op basis van gegevens van de diverse downloaddiensten en aan de hand van marktonderzoek.


U2 is de act die het vaakst voorkomt in de lijst. Maar liefst 26 hits van de Ierse band hebben een plaats in Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden. Ook Nederlandse acts als Anouk, Golden Earring en Blf worden veel gedownload. Zij staan elk met meer dan 10 hits in de lijst. Verder bevat de 'Download Top 1000 Allertijden' maar liefst 145 hits die ooit de nummer 1-positie in de Top 40 bereikten.


Radio Veronica-jock en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 Erik de Zwart: "De Top 40 is al bijna vijftig jaar de meest betrouwbare graadmeter als het gaat om de populairste hits van het moment. Dankzij het downloaden is nu op een objectieve manier af te lezen welke classics jaren later nog steeds populair zijn.


Als voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 ben ik trots op deze lijst, die niet uitsluitend is gebaseerd op cijfers van n downloaddienst, maar, net als bij de Top 40, op die van een groot aantal aanbieders. Met andere woorden: de Download Top 1000 Allertijden van Radio Veronica is een fantastische afspiegeling van de populairste nummers ooit gemaakt en bevat natuurlijk Alleen Echte Hits." [Radio.NL]