Spil Games staakt alle directe verkoopactiviteiten en sluit daarom de verkoopafdelingen in Hamburg, Londen en Hilversum.

Tussen begin september en eind oktober sluit het internationale digitale spellenbedrijf zijn verkoopkantoren in Nederland, Duitsland en Engeland. Het gaat specifiek om directe verkoop, premium sales.

Het besluit treft twaalf medewerkers die worden ontslagen. Dat is drie procent van het personeelsbestand, aldus Floris Jan Cuypers. Hij is verantwoordelijk voor Corporate Development en Communicatie.

Tegen deze uitgave zegt hij: ďWe stoppen directe verkoop en gaan automated advertising opschalen en optimaliseren. We werken al jaren met exchanges, DSPís en SSPís en passen daar de verkooporganisatie nu op aan. Een groot deel van het verkoopteam is hier al mee bezig. Het krijgt meer focus.Ē

Spil Games heeft maandelijks 180 miljoen actieve spelers op zijn internationale netwerk. De commerciŽle exploitatie daarvan gebeurt vanuit Hilversum. Het bedrijf heeft China en Duitsland studioís waar nieuwe spellen worden ontwikkeld.