De radiozender 97Rond, die deze week illegale uitzond op 97.0 FM vanuit Hengelo, is weer uit de lucht. Het illegale radiostation was te ontvangen via een meer dan 70 meter hoge zendmast vlakbij de snelweg A35 en de spoorlijn Hengelo - Delden. Agentschap Telecom peilde de zender uit en zocht de eigenaar van de grond. Dat lukte niet waarna de gemeente de exploitanten van de zender opspoorde en een last onder dwangsom oplegde.

De exploitanten van het illegale radiostation, onder wie mensen uit Haaksbergen, zegden daarna toe de mast af te breken wat vrijdagavond tegen zes uur ook gebeurde. Volgens TCtubantia klaagden buurtbewoners over storingen door 97Rond, wat voornamelijk Nederlandstalige muziek uitzond.


"Volgens een getuige kwamen wel twintig automobilisten bijeen op het doodlopende stuk weg pal aan de snelweg, om in een mum van tijd de zendmast in elkaar te zetten. Zware tractoren en een oplegger houden het gevaarte in bedwang met kabels en een aggregaat is achtergelaten om de mast van stroom te voorzien," zo meldde TCtubantia woensdag.


"Zolang de eigenaar van de grond niet is gevonden kan de opsporingdienst niets doen", zegt een omwonende tegen TCtubantia. "Ze zijn hier vanmorgen geweest. Maar ze mogen niet zomaar het terrein op lopen. Daarvoor is toestemming van de grondeigenaar nodig." Of de initiatiefnemers op een andere plek de mast weer opzetten wilden de amateurs niet tegen TCtubantia zeggen. [Radio.NL/TCtubantia]