In Slowakije is na ruim zeven jaar het doek gevallen voor Radio Hey. Het radiostation met uitsluitend hits uit Slowakije heeft plaats gemaakt voor Anténa Hitrádio, een radiostation dat naast hits uit Slowakije ook internationale hits vanaf de jaren ‘70 tot nu draait. Eigenaar Marko Duditš hoopt met deze wijziging een belangrijke speler te worden op de radiomarkt.

Radio Hey startte in juli 2005 met uitzenden. Het radiostation draaide uitsluitend muziek van eigen bodem. Via zes FM-frequenties was Radio Hey in ongeveer 60% van Slowakije te ontvangen, waaronder in de hoofdstad Bratislava.


Het grote probleem van Radio Hey was dat het moeite had met het trekken van luisteraars. De Slowaken blijken namelijk uiterst conservatief te zijn als het om radio gaat. Ze wisselen niet snel van zender. Hierdoor is de hitzender Radio Expres al jaren verreweg de populairste zender met gemiddeld 874.000 luisteraars per dag. De publieke radiostations volgen met 764.000 luisteraars, terwijl de dancezender Fun Radio op drie staat met 583.000 luisteraars. Radio Hey moet genoegen nemen met minder dan 100.000 luisteraars per dag.


Als gevolg van de tegenvallende luistercijfers werd Radio Hey door GES verkocht aan Marko Duditš. Hij was in Bratislava al eigenaar van de classic rockzender Rádia Aligátor. Verwacht werd dan ook dat Duditš Aligátor zou gaan uitzenden op de frequenties van Radio Hey.


Eind augustus werd duidelijk Radio Hey niet vervangen zou worden door classic rockhits, maar door een nieuwe popzender. Op 3 september heeft Radio Hey zijn uitzendingen gestaakt en zijn de frequenties overgenomen door de nieuwe zender Anténa Hitrádio.


Anténa Hitrádio draait naast hits uit Slowakije ook internationale hits vanaf de jaren ‘70 tot nu. Net als bij Radio Hey worden ook de luisteraars van Anténa Hitrádio de hele dag op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, weer en verkeer.


Met de wijziging hoopt Duditš een belangrijke speler te worden op de Slowaakse radiomarkt. Zijn doel is om het aantal luisteraars van Anténa Hitrádio per dag te laten stijgen naar 300 tot 400.000.


Het verdwijnen van Radio Hey en de start van Anténa Hitrádio is de eerste grote wijziging in drie jaar tijd in Slowakije. In december 2009 vond de laatste ingrijpende wijziging plaats, toen Radio Okey door Lagardčre werd vervangen door Europe 2. [RS/Radio.NL]