RKK wil vervolg op The Passion

De RKK gaat zich definitief weer inzetten voor een vervolg op The Passion, het spektakel dat vorig jaar samen met de EO vanuit Rotterdam werd gebracht en veel aandacht kreeg.

Op de najaarspresentatie die afgelopen week werd gehouden deed de RKK haar plannen uit de doeken en daar hoort een vervolg op The Passion wat betreft de katholieke omroep zeker weer bij. De opvoering trok in 2012 een miljoenenpubliek maar kostte ook enige miljoenen. De EO stelde daarnaast ook een DVD van de uitzending beschikbaar. Deze omroep heeft zich nog niet over een vervolg uitgesproken.


The Passion naar Eindhoven
Al twee jaar op rij vertelt de RKK het paasverhaal aan de hand van bekende liedjes die worden vertolkt door bekende Nederlanders. Afgelopen voorjaar liet de RKK nog weten dat een vervolg er niet automatisch zou komen. De stad Eindhoven wierp zich al op om het spektakel te hosten. De omroep heeft nu laten weten dat er toch al een budget is gereserveerd voor een nieuwe editie. De kans is dan ook groot dat er in 2013 wederom een editie komt, maar dat zal volgens de RKK dan wel afhangen van de bijdragen en interesse van andere omroepen.

Geschreven door: Jan-Hein Visser