Kinect helpt vrouw met hersenbloeding e-mailen

Twaalf jaar geleden werd de moeder van Chad Ruble getroffen door een hersenbloeding waardoor ze moeite heeft met lezen en schrijven. Reden voor Chad om een Kinect te hacken zodat haar moeder toch kan ‘e-mailen’.

Misschien dat ‘e-mailen’ een beetje teveelgezegd is, de moeder van Chad kan weliswaar een mail versturen maar de inhoud is nu nog vrij beperkt. Ze kan via emoticons laten weten hoe ze zich voelt en kan via een signaalsterkte aangeven in welke mate ze die emoticon voelt.

Met een rode knop met kruis kan ze de mail ‘resetten’ en met de groene pijl wordt de mail verstuurd:Chad heeft aangegeven de interface uit te breiden met meer functies voor het versturen van berichten vanuit een eenvoudige interface. Een van die functies moet de mogelijkheid zijn om een foto van haarzelf te maken zodat ze niet perse een emoticon nodig heeft.

Ondanks de nog beperkte functionaliteit, valt de hack bij de moeder in ieder geval behoorlijk in de smaak. Een smiley icon met de maximale signaalsterkte dus.[Via: Cnet]