Kinderzender Efteling Radio steeds populairder

De populariteit van kinderzender Efteling Radio is het afgelopen jaar flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart GfK onder ouders van kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot10 jaar. De bekendheid van het radiostation steeg van 20% in 2011 naar 33% in 2012. Het totaalbereik steeg in dezelfde periode van 7 naar 11%.

"Dit betekent dat in ca. 87.000 huishoudens met kinderen tussen de 4 en 10 jaar naar Efteling Radio wordt geluisterd", aldus Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling.


"We zijn heel tevreden over de snelle ontwikkeling van Efteling Radio. In 2009 zijn we ons met Efteling Radio op deze jonge doelgroep gaan richten. Nog geen drie jaar later hebben bijna alle kabelmaatschappijen het station in hun standaardpakket opgenomen en weten veel luisteraars ons te vinden."


Efteling Radio is het enige landelijke kinderradiostation op de kabel. De radiozender is te beluisteren via de kabel en via internet. Naast de vaste presentator DJ Fee, verzorgt Ralf Mackenbach om de week op zondagmiddag een eigen programma. [Radio.NL]