De STER maakt de tv-commercial via het tweede scherm interactief. Via de app Ster Extra kan men tijdens een tv-commercial extra informatie over het product via smartphone of tablet krijgen.

Op deze manier wil STER adverteren via de Nederlandse publieke tv-zenders voor adverteerders aantrekkelijker maken. Wanneer de interactieve dienst niet actief gebruikt wordt, biedt de gratis app een overzicht van bijzondere commercials van vroeger en nu.

Direct kopen via app
De adverteerder kan met Ster Extra zijn televisiecampagne verrijken met verschillende interactieve opties. Tegelijkertijd kan de adverteerder diverse merkextraís bieden zoals campagneverdieping en activatie. Consumenten kunnen via de app direct kopen, proberen en testaanvragen doen.


Uniek voor adverteerders
Volgens Arian Buurman Ė algemeen directeur van de STER Ė is de nieuwe interactieve dienst uniek voor adverteerders: "Het biedt hen mogelijkheden om nog efficiŽnter en effectiever te communiceren. Het is de kans om op een innovatieve manier in contact te komen met de kijker en aan te zetten tot actie. Je maakt direct kennis met de speciale premiums, die alleen op dat moment beschikbaar zijn. Daarnaast biedt de app veel fun rondom reclame. Met Ster Extra duik je in een wereld vol extraís tijdens Ster-reclameblokken, direct op je tablet."