Spotify app voor de browser

Volgens bronnen van Techcrunch komt er een browser-app van Spotify. De app zou beter in staat zijn om nieuwe muziek mee te ontdekken. Volgens een van de bronnen zou ook de abonnementsprijs voor de mobiele Spotify app worden verlaagd.

Het gerucht van een browser-app die de huidige Spotify-apllicatie moet vervangen (of er naast werkt), lijkt niet onwaarschijnlijk. Hoewel er eerder dit jaar een nieuwe Spotify app voor de iPad uitkwam en de app voor Android werd vernieuwd, wordt er aan de desktop-versie vrij weinig gesleuteld. Ook ziet Spotify wel brood in het web want na de Facebook-app is het gebruik van Spotify omhoog geschoten. In slechts zes weken tijd verdubbelde het dagelijkse bezoek bijna. Voor de samenwerking met Facebook waren er 1,33 miljoen dagelijkse bezoekers en momenteel staat de teller al op 7,7 miljoen waarvan 4 miljoen iedere maand 5 of 10 dollar betaalt voor een advertentievrij Spotify.

Geen verplichte koppeling Facebook

Onlangs werd nog bekend dat Nederlandse gebruikers van Spotify niet meer een Facebook-account nodig hebben om van Spotify gebruik te maken. Eerder werd die koppeling al afgeschaft in de VS en Duitsland na hevig protest. Het feit dat je straks Spotify ook niet meer zou hoeven downloaden maar direct vanuit de browser kunt gebruiken, zal mogelijk voor nog meer abonnees zorgen.Nieuwe muziek ontdekken

Naast het feit dat je al kunt zien waar je vrienden naar luisteren, wordt het naar verluidt in de nieuwe versie ook makkelijk wordt gemaakt om je te abonneren op de afspeellijsten van mensen die niet tot je vriendenkring behoren maar wel van muziek houden die in jouw straatje valt. Spotify zal dergelijke personen dan aanraden maar ook valt te denken aan de afspeellijsten van beroemdheden, djís en muzikanten.

Pandora

Door met een web-versie te komen waarmee je beter in staat bent om nieuwe muziek te ontdekken gaat Spotify nog meer de concurrentie aan met de muziekdienst Pandora (alleen voor de VS) dat ook als browser-versie bestaat. Pandora zag zijn aandelenkoers dalen door het nieuws dat Apple mogelijk ook met internetradio zou komen een extra concurrent in Spotify zal die koers ook geen goed doen.[Via: Techcrunch]