De Vierling verslaat Beau van Erven Dorens

De dagelijkse realitysoap De Vierling is maandagavond goed van start gegaan. Op het veel beconcurreerde tijdstip acht uur schakelden 408.000 mensen in op het Net5-programma. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na Goede Tijden Slechte Tijden, het Journaal en De Wereld Draait Door is De Vierling daarmee de nummer vier in haar tijdslot. Ze haalt de spelshow De Gemene Deler van Beau van Erven Dorens op zusterzender SBS 6 in. Daar keken 240.000 mensen naar.

De Vierling scoorde op Net5 ver bovengemiddeld. Het marktaandeel lag ruim 46 procent boven het avondgemiddelde op maandag en zelfs 64 procent boven het laatste weekgemiddelde.

Vorige week ging op Net5 al het nieuwe vooravondprogramma Achter Gesloten Deuren van start, waarin waargebeurde verhalen worden nagespeeld. Dat programma doet ook goede zaken, met maandag 319.000 kijkers en een marktaandeel dat gelijk was aan die van De Vierling.

Grote broer SBS 6 heeft vooralsnog minder succes met haar nieuwe vooravond. Niet alleen De Gemene Deler is geen tv-hit, maar ook The Price is Right van Eddy Zoy stelt nog wat teleur. Daar keken maandag 166.000 mensen naar.