HBO moet CNN er bovenop helpen

Het gaat met de kijkcijfers van CNN in de Verenigde Staten bijzonder slecht. Time Warner gaat daarom op CNN programma's van haar abonneekanaal HBO uitzenden.

Nog onlangs werd de directeur van CNN USA ontslagen wegens de almaar aanhoudend dalende kijkcijfers. De slechte resultaten betreffen niet CNN International zoals het in Europa te zien is, maar het is de concurrentie in de Verenigde Staten zelf die CNN als pure nieuwszender allang niet meer kan bijbenen. De hoogtijdagen van de golfoorlog, 911 en ook tijdens de aanval op Irak lijken voorbij. Het zijn vooral Fox News en MSNBC die als nieuwszenders veel beter worden bekeken.


HBO documentaires op nieuwszender
Het idee van Time Warner is om met documentaires van HBO de kijkcijfers op te krikken. HBO zendt in de Verenigde Staten zelf niet alleen series en films uit maar ook documentaires over belangrijke gebeurtenissen. Diverse programma's van het goed bekeken HBO zullen herhaald worden op CNN tussen de nieuwsprogramma's door. Daarbij wordt ook aan sportevenementen gedacht. In Europa verandert in principe niets aan de programmering van CNN International.

Geschreven door: Jan-Hein Visser