Eind mei dit jaar lanceerde Facebook een Camera app voor de iPhone. Deze is nu ook in Nederland en België beschikbaar. De app maakt het gebruik van Facebook foto’s op je mobiel sneller en gemakkelijker.

In mei kwam de Facebook Camera app al uit in de VS, maar nu kunnen we in Nederland ook aan de slag met de camera app. Bij het openen van de gratis app zien gebruikers een overzicht van alle foto’s van hun vrienden en familie. Om door de foto’s te bladeren hoef je alleen maar te swipen en met een tik op de foto wordt deze vergroot. Daarnaast kun je met de app foto’s maken, deze eventueel bewerken, en delen op Facebook. Tevens kunnen er meerdere foto’s tegelijk worden geüpload.

Bij de laatste update op 30 augustus, werd de mogelijkheid toegevoegd om foto’s te uploaden naar een bestaand album of om een geheel nieuw album te maken. Ook werden notificaties voor tags, likes en reacties toegevoegd. Recent werd de overname van Instagram door Facebook goedgekeurd, wat dit voor de toekomst van de Facebook Camera app of de Instagram app gaat betekenen zal de tijd leren. De app is nu in ieder geval hier te downloaden.