Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Oscam - 2 линии проблем

  1. #1
    New Member
    Join Date
    26-02-2012
    Posts
    2
    Uploads
    0

    Oscam - 2 линии проблем

    здр
    използвам Оскам
    и има 2 линии
    може ли да се конфигурира от коя линия първо да се чете
    т.е.
    sky it - от линия 1
    sky uk от линия 2


    защото от линия 1 някои забиват
    а от линия 2 те вървят много добре
    и обратно


    мерси

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    CAID на Sky IT и Sky UK са различни, а и операторите са на различни спътници, не разбирам защо ще си пречат. Моля обясни по-подробно.

  3. #3

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    Може като си избере от коя линия какво да вземе. Двата кайда не си пречат а просто има фалшименто карти.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    В такъв случах само load balance може да оправи до някъде нещата.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    26-02-2012
    Posts
    2
    Uploads
    0

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    проблема е следния
    по 2-те линии получавам почти едни и същи пакети
    но
    на линия 1 насича Sky it
    а на линия 2 насича Sky uk

    и ако сложа първо линия 1 после след нея линия 2
    то нали взима първо от линия 1 и sky uk насича
    и обратно
    питам дали може да се зададе
    sky uk - да взима от линия 2 а sky it от линия 1

    и ако може как
    мерси

  6. #6

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    Зависи дали само тези два кайда гледаш от двете линии. Подбери си от коя линия какво да гледаш като добавиш ред
    caid = и изреждаш кайдовете разделени със запетая дето искаш да гледаш от линията. Същото и на другата линия.
    Няма значение дали линията е първа или втора подред написана в конфига.
    Просто има различни пингове на линиите и оскам захапва от най-бързия и ако там има фалшива карта почва да прекъсва.
    Заради такива фалшиментии съм рязал цяла линия с други работещи стабилно кайдове. По-добре малко но качествено.

  7. #7
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    Здравейте,
    аз имам следния въпрос:
    Имам 2 линии за шер. Едната ми идва по newcamd, a другата по cccam. И в двете линии имам caid 5581. Искам да ползвам шер-а за 5581 само от линия 1, а от линия 2 само в случай, че линия едно няма връзка или не може да отключи даден канал.
    Настройките са ми както следва:
    oscam.conf
    [global]
    clienttimeout = 4200
    fallbacktimeout = 2600
    clientmaxidle = 99999
    failbantime = 60
    cachedelay = 120
    netprio = 1
    unlockparental = 1
    nice = -1
    maxlogsize = 1024
    waitforcards = 0
    preferlocalcards = 1
    saveinithistory = 1
    lb_mode = 2
    lb_save = 100
    lb_savepath = /tmp/oscam.stat

    [dvbapi]
    enabled = 1
    au = 1
    boxtype = dreambox
    user = 500

    oscam.server

    [reader]
    enable = 1
    label = Sher1
    protocol = newcamd
    key = 0102030405060708091011121314
    device = xxx.xxx.xx.x,9400
    account = petar,123456
    group = 1
    CAID = 4AEE:5581,5581
    IDENT = 000000
    lb_weight = 300

    [reader]
    label = Sher2
    enable = 1
    protocol = cccam
    device = xxx.xxx.xx.x,12000
    user = petar
    password = 123456
    inactivitytimeout = 1
    reconnecttimeout = 30
    fix9993 = 0
    group = 3
    lb_weight = 100
    cccversion = 2.0.11
    cccmaxhops = 10
    cccmindown = 0
    ccckeepalive = 1
    audisabled = 1
    CAID = 4AEE:5581,5581
    IDENT = 000000

    oscam.user
    [account]
    user = 500
    pwd = dvb
    group = 1,2,3,4
    monlevel = 4
    au = 1

    Когато пусна шер-а за мое най-голямо учудване се закачам едновремено и за двете линии и то докато гледам един канал - съответно ту дърпа ЕСМ-и от едната, ту от другата линия. Къде бъркам? Някой може ли да даде настройки за работещ лоуд баланс при подобен случай.

  8. #8

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    Това е така, защото задавате параметри, без дори да си направите труда да прочетете за какво служат. При зададен режим "lb_mode = 2" кама редува заявките към четците по 5 към всеки и се прехвърля на следващия (ако има такъв). Промяна на режима до "lb_mode = 1" (избира най-бързия четец) и задаване на по-голяма стойност на приоритетния четец, (примерно "lb_weight = 500") ще реши проблема.

    P.S.
    Настройки на оскам с копи/пейст не се правят. Конфигурация която работи добре при един потребител, не работи коректно при друг. Настройките са различни за всеки според нуждите му.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    30-06-2010
    Posts
    151
    Uploads
    1

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    Не мен първото нещо, което ми идва на ум е да добавиш в oscam.conf това: lb_nbest_percaid = 5581:1,4АЕЕ:1.

  10. #10
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Re: Oscam - 2 линии проблем

    Quote Originally Posted by galiano View Post
    Това е така, защото задавате параметри, без дори да си направите труда да прочетете за какво служат. При зададен режим "lb_mode = 2" кама редува заявките към четците по 5 към всеки и се прехвърля на следващия (ако има такъв). Промяна на режима до "lb_mode = 1" (избира най-бързия четец) и задаване на по-голяма стойност на приоритетния четец, (примерно "lb_weight = 500") ще реши проблема.

    P.S.
    Настройки на оскам с копи/пейст не се правят. Конфигурация която работи добре при един потребител, не работи коректно при друг. Настройките са различни за всеки според нуждите му.
    Не си прав!
    Настройките съм си правил сам. Разбира се, че първо съм прочел указания за работа с лоудбаланс в оскам-а и първото,което опитах беше lb_mode = 1 и lb_weight = 300, но ефектът беше същия.
    Сега ще опитам с lb_weight = 500 и ще пиша за резултата.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Info Приключени продажби
    By turbopower in forum Bulgarian / Български
    Replies: 39
    Last Post: 23-11-2017, 18:16:14
  2. Question Компютър или hd приемник
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 32
    Last Post: 11-03-2012, 20:10:28
  3. Replies: 3
    Last Post: 17-12-2011, 23:33:48
  4. Проблем с c- линии
    By angel_temelkov in forum CCcam
    Replies: 10
    Last Post: 25-11-2011, 22:56:23
  5. Replies: 0
    Last Post: 16-06-2005, 15:49:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •