UPC iPad app live tv-kijken in aantocht


De speciale iPad app waarmee digitale abonnees van UPC via deze tablet live naar tot tachtig tv-kanalen kan kijken is in aantocht. Dat meldt UPC aan Totaal TV. Op dit moment kan men al via PC en laptop live tv-kijken.

Het was de bedoeling dat de Horizon Live TV iPad app begin deze week in de Apple Appstore beschikbaar zou zijn. De goedkeuring die Apple aan de iPad app moet geven laat echter nog op zich wachten. Omdat UPC geen invloed op het goedkeuringstraject van Apple kan uitoefenen, kan de tv-aanbieder geen exacte tijdsbepaling over de beschikbaarheid van de app in de Appstore geven.

Hopelijk deze week
UPC gaat er wel vanuit dat de app nog deze week te downloaden is. Hiermee kunnen alle digitale abonnees ook als men geen gebruik van de Horizon mediabox maakt live naar tv-kanalen kijken via de Apple iPad tablet.


Nog niet vlekkeloos
Het live tv-kijken via computer en laptop werkt niet bij iedere UPC-klant vlekkeloos. Er zijn meldingen van het niet opstarten van de uitzendstream en het spontaan onderbreken van een lopende uitzendstream. Veel van deze klachten zijn te herleiden naar computers waarbij drivers van computeronderdelen niet van updates voorzien zijn.


Geschreven door: Jarco Kriek