Fans of Flanders nieuw bij VRT Op12

Onder de noemer Fans of Flanders begint de VRT op 12 september een nieuw digitaal platform en een nieuw televisieprogramma in het Engels voor buitenlanders in Vlaanderen.

De actualiteit speelt een belangrijke rol in Fans of Flanders, maar het platform en het programma hebben ook veel aandacht voor het leven in Vlaanderen. De bedoeling van het platform is om de internationale gemeenschap in Vlaanderen en Brussel een overzicht te geven van het beste wat Vlaanderen te bieden heeft.


Eerste Engelstalige VRT programma
Het tv-programma, het allereerste Engelstalige VRT tv-programma ooit, is woensdagavond voor het eerst te zien OP12. Met Fans of Flanders wil de VRT de doelgroep helpen om beter te begrijpen wat er in Vlaanderen leeft. Onder meer met een dagelijks aanbod van video's maar ook door een forum te bieden. De eigen inbreng van het doelpubliek zal daarbij een belangrijke rol spelen. Het nieuwsluik van Fans of Flanders is in handen van de bestaande VRT-nieuwssite www.Flandersnews.be en de uitzendingen op televisie zijn er elke woensdag om 20.00 uur via VRT Op12 en op vrijdag om 19.30 uur de herhaling op VRT Canvas.

Geschreven door: Jan-Hein Visser