De autoriteiten in Afghanistan hebben de YouTube-website afgesloten vanwege een omstreden trailer van een Amerikaanse film waarin sprake zou zijn van godslastering.

Afghanistan heeft woensdag YouTube voorlopig geblokkeerd omdat er verschillende video's met anti-islambeelden zijn te zien. Het draait om de omstreden Amerikaanse amateurfilm Innocence of Muslims, die al eerder een golf van protest deed opwaaien. De Afghaanse president Hamid Karzai heeft de film in een officiŽle verklaring veroordeeld, schrijft The Wall Street Journal.

In de film wordt de Islam als haatdragend en hypocriet neergezet. Het karakter van profeet Mohammed speelt een rol als bedrieger en oplichter. Alle online content die er inmiddels is verspreid van de film, zou volgens de verklaring van Karzai "gestopt moeten worden."
Raketaanval in LibiŽ

Naar aanleiding van de film braken dinsdag op diverse plekken in Egypte en LibiŽ rellen uit. Bij een raketaanval kwamen de Amerikaanse ambassadeur in LibiŽ en drie van zijn medewerkers om het leven. Het land heeft hiervoor inmiddels zijn excuses aangeboden aan Amerika.

YouTube blijft ,volgens bronnen van Reuters, in Afghanistan net zo lang geblokkeerd totdat het materiaal offline is gehaald. De videosite is in het verleden al vaker geblokkeerd geweest in het buitenland, onder meer in Turkije en China.