PowNews beweert dat het tijdens de verkiezingen heel makkelijk was om gehuld in een boerka stemfraude te plegen. Dezelfde omroep werd op de verkiezingsdag nog door de PVV buitengezet.

De nieuwe publieke omroep staat erom bekend om regelmatig de grenzen van de journalistiek op te zoeken en deed dit dus ook tijdens de verkiezingsdag. Door het dragen van een boerka konden de medewerkers van een stembureau in Amsterdam niet zien of de persoon die kwam stemmen ook daadwerkelijk de persoon op het identiteitsbewijs was, maar lieten de deze toch stemmen. Volgens PowNews bewijst het dat het in Amsterdam op die manier mogelijk was om fraude te plegen.


PowNews door PVV eruit gezet
Juist door de partij die zo fel is gekant tegen de boerka en andere religieuze symbolen uit de Islam, werd dezelfde omroep woensdag de deur gewezen. Een verslaggever en cameraman van PowNews zijn door de beveiliging bij de PVV-verkiezingsbijeenkomst in een café in Den Haag naar buiten gezet. De twee hadden zich tegen de regels in buiten het persvak begeven om vragen te stellen, waarop ze werden verwijderd.