Henkjan Smits verlaat SBS. De presentator van onder meer Het Beste Idee van Nederland en Het Zullen Je Ouders Maar Zijn kon geen passend programma vinden bij de zender. Smits was ruim vijf jaar te zien bij SBS 6. De zender laat weten geen programma te hebben gevonden dat aansluit bij 'het karakter van Henkjan en het nieuwe profiel van SBS 6'.

"Ik heb van SBS sinds 2007 veel kansen gekregen en heb me kunnen ontwikkelen van 'professioneel jurylid' tot allround tv-maker", licht de 50-jarige Smits toe. "Ik ben SBS dan ook bijzonder dankbaar voor alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Ik zal dit de komende jaren op velerlei manieren in de praktijk brengen."


Smits, die landelijke bekendheid vergaarde als juryvoorzitter van Idols, is momenteel vooral actief als trainer en adviseur in het bedrijfsleven. "Het voelt voor mij hetzelfde als wat ik deed voor mijn tv-avontuur in 2002 begon. Toen begeleidde en coachte ik artiesten, nu adviseer en inspireer ik voornamelijk mensen uit het bedrijfsleven."


Georgette Schlick, topvrouw van SBS Broadcasting, wenst Smits veel succes in de toekomst. "We zijn Henkjan Smits heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet en loyaliteit. Hij was als presentator en jurylid betrokken bij belangrijke tv-programma's die kenmerkend en bepalend zijn geweest voor SBS 6." [Novum/Radio.NL]