Uiteraard ging de meeste aandacht naar de iPhone 5 maar Apple heeft ook nieuwe iPods uitgebracht waaronder een iPod nano, de kleinste uit de iPod-familie.

Net als de iPod Touch heeft ook de iPod nano een nieuwe Lightning-connector en Earpods koptelefoon. De iPod nano is zelfs nog dunner dan de 7 mm dunne iPod Touch: Slechts 5 mm dun! Toch heeft de nieuwe iPod nano het grootste (multi-touch) scherm van alle nano-modellen. In de nieuwe iPod nano is Bluetooth geďntegreerd, zodat je draadloos kunt luisteren via een Bluetooth-koptelefoon, Bluetooth-luidspreker of de draadloze voorziening in de auto. Met een batterijduur van 30 uur kun je op de nieuwe iPod nano langer naar muziek luisteren dan op enig ander iPod nano-model. Ook wordt de iPod nano geleverd met fitnessvoorzieningen waaronder de ondersteuning voor Nike+ zodat het ook voor de sportieve gebruiker ideaal is om mee te nemen tijdens een rondje hardlopen.



Prijs iPod nano

De iPod nano is vanaf oktober in een 16 GB-uitvoering verkrijgbaar in de kleuren roze, geel, blauw, groen, paars, zilver en antraciet voor de adviesprijs van € 169.