Energiebedrijf Essent introduceert morgen een nieuwe betaaldienst die eerst in een krantenautomaat is toegepast. Via sms en micro-incasso kunnen bezitters van een elektrische auto bij snellaadstations zonder laadpas elektronisch tanken.

Essent zegt het eerste energiebedrijf in Europa te zijn dat laden via sms op deze manier toepast.

De technologie werd al eens ingezet bij het Glazen Huis van 3FM en in mei werd de betaaldienst geïntroduceerd in een krantenautomaat. De technische realisatie wordt verzorgd door CM, het bedrijf achter de sms-betaaldienst Microincasso. Gebruikers hoeven zich niet vooraf hoeven aan te melden. Via een sms-bericht wordt de laadsessie gestart en beëindigd.

Na de eerste keer snelladen, ontvangt de gebruiker eenmalig één cent op de betaalrekening met het verzoek om de daarbij vermelde code per sms terug te sturen. Daarmee worden bankrekeningnummer en telefoonnummer aan elkaar gekoppeld en wordt misbruik onmogelijk gemaakt.

Essent registreerde in de afgelopen maanden meer dan 100 personen die gebruik wilden maken van een snellaadstation, maar waarbij het niet lukte omdat ze een ongeschikte laadpas en -abonnement hadden.

Het tarief voor snelladen via sms bedraagt 4 euro per 15 minuten. Voor gebruikers die vaak snelladen is een Essent snellaadabonnement of een combinatieabonnement met gewoon laden goedkoper. Laden per sms is mogelijk voor alle snellaadstations van Essent.