Radio blijft het belangrijkste medium voor nieuwe muziek. Met 48% laat radio alle andere media ver achter zich als het gaat om de belangrijkste bron voor het ontdekken van nieuwe muziek. Op de tweede plaats worden vrienden/relaties (10%) genoemd, terwijl YouTube met 7% op de derde plek staat. Pandora en iTunes volgen met ieder 6%. Opvallend is dat retailers op een negende positie staan met 2%.

De belangrijkste reden in het onderzoek om muziek te kopen is met 54% een positieve aanbeveling van vrienden en/of bekenden. Het winnen van een belangrijke prijs zoals een MTV Award scoort een tweede plaats met 29%, terwijl recensies op zowel blogs, muzieksites of magazines tussen de 19% en 25% scoren. Een hoge rating op iTunes wordt in 28% van de gevallen genoemd.


Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van Nielsen Music, dat al op 14 augstus bekend werd, onder ruim 3.000 respondenten in de Verenigde Staten in het zogeheten ePanel.


Gevraagd naar de activiteiten op social netwerksites geeft slechts 8% van de ondervraagden aan dat er muziek wordt gedeeld, terwijl 6% muziek ook uploadt. Belangrijkste activiteit op social netwerksites is met 65% communiceren en contact houden met vrienden. [Radio.NL]