EBay steekt zijn grafische identiteit na zeventien jaar in het nieuw. Het nieuwe logo moet het moderne profiel van het bedrijf beter naar voren brengen.Met een open brief aan zijn gebruikers maakt topman Devin Wenig het nieuwe beeldmerk bekend. De verandering was volgens hem een moeilijke maar een logische.

“De felle kleuren en aansprekende letters vertegenwoordigen de verbinding met onze diverse gebruikersgroep. Dat zijn meer dan honderd miljoen gebruikers en 25 miljoen actieve verkopers wereldwijd.”

Het vereenvoudigde logo moet helpen bij een beter herkenbare positionering. Het oude logo hangt nog te veel aan het vroegere concept van de internetveiling. EBay is al lang geen pure veiling meer. Er geen meer items tegen een vaste verkoopprijs over de toonbanken dan per opbod. Verkopers bieden gratis verzending, goede klantenservice en andere diensten die bij ‘gewone winkels’ horen.

Met dat beeld wil Wenig het gat tussen bijvoorbeeld Amazon en eBay verkleinen. Hij wil aangeven dat beide bedrijven een winkelplatform zijn met vergelijkbare kwaliteit van producten en diensten. ‘Altijd en overal kunnen winkelen? Onze mobiele apps zijn meer dan honderd miljoen keer gedownload en genereren dit jaar tien miljard dollar omzet voor verkopers.’

Het nieuwe logo zal in de komende periode worden geďntroduceerd op de internationale sites van eBay. Noch Amerika, noch Nederland toont het nieuwe design op dit moment.