The Voice of Holland klimt uit kijkcijferdal

The Voice of Holland is weer op weg richting de drie miljoen kijkers. De RTL 4-show is uit het dal van vorige week geklommen, toen met 2,4 miljoen kijkers de op twee na minst bekeken auditie-aflevering ooit werd genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vrijdagavond scoorde The Voice weer vertrouwd met een score van ruim 2,9 miljoen kijkers. De vierde auditie-aflevering is daarmee de meest bekeken aflevering van het huidige The Voice-seizoen tot nu toe.

The Voice 3 zit tot nu toe nog wel flink onder het gemiddelde van The Voice 2. De tweede editie wist met de zes auditie-afleveringen gemiddeld 3,5 miljoen kijkers te boeien. The Voice 3 heeft de drie miljoen-grens nog niet doorbroken.

De vrijdagavond was in handen van RTL 4. Vier van de vijf programmaís in de kijkcijfer top vijf, kwam van de commerciŽle zender. Vooral Goede Tijden Slechte Tijden deed met 1,9 miljoen kijkers goede zaken.

Big Fit Gypsy Weddings, dat na The Voice te zien was, noteerde 1,3 miljoen kijkers en was daarmee het op een na meest bekeken amusementsprogramma van de avond.

Het populairste alternatief voor The Voice was Politie Antwerpen met 853.000 kijkers op Nederland 1.