Danny Menken vertrekt bij Eurosport
Eurosport Benelux moet op zoek naar een nieuwe directeur. De afgelopen jaren nam Danny Menken deze functie voor zijn rekening. Menken vertrekt echter naar de Infostrada Sports Group.

Danny Menken wordt vanaf 1 november de nieuwe CEO van het in Nieuwegein gevestigde internationaal opererend sportmediabedrijf. Infostrada Sports Groep is onderdeel van het moederbedrijf Consolidated Media Industries. Menken volgt Philip Henneman op, die wel als adviseur aan het bedrijf verbonden blijft.

Menken belangrijk voor Eurosport
Danny Menken gaf de afgelopen jaren Eurosport in de Benelux vorm. Onder zijn leiding werd het tweede Eurosport-kanaal in het portofolio opgenomen. Ook de HD-kanalen Eurosport HD en Eurosport 2 HD maakten hiervan later onderdeel uit. Op dit moment is Eurosport Benelux bezig de uitgesteld kijken-dienst Eurosport on Demand via meer tv-aanbieders in Nederland en BelgiŽ aan te bieden. Ook kon men in de Benelux bij geselecteerde Panasonic-dealers tijdens het tennistoernooi Roland Garros en de Olympische Spelen 2012 met Eurosport 3D kennis maken. Eurosport Benelux maakte op technisch vlak grote stappen door de Local Insertion techniek toe te passen. Hierdoor kan men niet alleen op de Benelux gerichte reclames uitzenden. Ook kan men sportevenementen waarvoor men alleen voor Nederland en/of BelgiŽ de uitzendrechten heeft alleen in dat bepaalde gebied in de programmering opnemen.


Infostrada volgende stap
Danny Menken kijkt uit om Infostrada Sports Group onder zijn leiding verder vorm te geven: "De Infostrada Sports Group begrijpt sportmedia als geen ander en weet, door het produceren van content en context, waarde te creŽren voor de belangrijkste sportrechtenhouders en mediabedrijven over de hele wereld." Consolidated Media Industries richtte de Infostrada Sports Group op in 2011, na de acquisitie van sportstatistieken bedrijf Infostrada, TV-producent Eyeworks Sport en de cross-media bedrijven Unicem en Sport2Media. Onder meer het populaire voetbaldiscussieprogramma Voetbal International op RTL 7 wordt door het bedrijf geproduceerd.


Geschreven door: Jarco Kriek