Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

  1. #1
    Member
    Join Date
    29-03-2011
    Location
    Burgas,Bulgaria
    Posts
    57
    Uploads
    0

    Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Отдавна исках да я пусна тази тема. Нищо не намерих конкретно,точно и ясно.Може би....... ,защото е три в едно кафе,захар и сметана.Неискам да пускам по-20десет теми по-отделно,а да е една тема и да се коментира по-самата тема.
    И сега какъв е самият проблем:
    Искам да има на една машина на DEBIAN 6 +VDR+XBMC+OSCAM и декстоп. Неща
    LIve yaVDR , или нещо подобно или нещо на уиндоус.Аз я докарах до някаде ииииии спек.Проблема е ,че нямам sc plugin-vdr да ми отваря кодираните програми.
    Версиата на VDR е 1.6... OSCAM e
    OSCAM 1.20-unstable_svn build #7426

    DEBIAN 6.0.5 squeese kernal 2.32.5-686

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Така започвам с нужната информация която не си дал. Тук се опитваме да не умуваме, даже се учудих защо пишеш на други места, при условие че там, напоследък няма нищо общо със сателитен форум. Постарай се тук темата да ти е на по-голямо техническо ниво защото, тук държим на качеството не на количеството и доколкото е възможно без излишна информация. Съобщенията на лични само с програмите за чат, държим на всеки пост в форума, защото може да е полезен на стотици хора.


    Първо дай информация за хардуера на системата ти, това е най-важното. Софтуера си го описал. Давам какво ме интересува, за да спестим няколко уточняващи постове:

    1. Процесор
    2. Оперативна памет
    3. Видео карта
    4. Сателитна карта

  3. #3
    Member
    Join Date
    29-03-2011
    Location
    Burgas,Bulgaria
    Posts
    57
    Uploads
    0

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Така започвам с нужната информация която не си дал. Тук се опитваме да не умуваме, даже се учудих защо пишеш на други места, при условие че там, напоследък няма нищо общо със сателитен форум. Постарай се тук темата да ти е на по-голямо техническо ниво защото, тук държим на качеството не на количеството и доколкото е възможно без излишна информация. Съобщенията на лични само с програмите за чат, държим на всеки пост в форума, защото може да е полезен на стотици хора.


    Първо дай информация за хардуера на системата ти, това е най-важното. Софтуера си го описал. Давам какво ме интересува, за да спестим няколко уточняващи постове:

    1. Процесор
    2. Оперативна памет
    3. Видео карта
    4. Сателитна карта
    Боби мерси за бързият отговор.
    1.Процесора е двуатомен (както казваше една фенка) 3800 АМД
    2. Оперативна памет 2.5.gib
    3. Видео карта ati radeon sapphire hd4350 512dd2 vram
    4. Сателитна карта; tbs 6921
    Да исбистря нещата:

    Всичко работи само мултифиида ми дава грещка
    сканира с w_scan -fs -s S23E5 -o 6 -D2c >> /var/lib/vdr/channels.conf
    и после не ми дава да отвариам програмите
    пише, че ниама сигнал
    После :нямам плугин за вдр да се сварже с оскам
    за да ми ги разкодира
    имам сервер на оскам на самата машина и XBMC РАБОТИ И СТРЕМА САШТО
    само триябва да си отворите портовете в рутера
    отплеснах се
    ето конфизите на дисека


    # port 1
    S39.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 t
    S33.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 T
    S33.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 t
    S33.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 T

    # port 2
    S28.2E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 t
    S28.2E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 T
    S28.2E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 t
    S28.2E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 T

    # port 3
    S23.5E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
    S23.5E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
    S23.5E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
    S23.5E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T

    # port 4
    S19.2E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
    S19.2E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T
    S19.2E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
    S19.2E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T



    това е в nano /etc/vdr/diseqc.conf
    настроиките сам ги правил от http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=36275.0
    това са настроиките за ВДР

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Така забравих да попитам за нещо много важно от което зависи всичко надолу. Компютъра ще се използва ли за десктоп или планираш да е само за телевизия и сървър за кардшаринг. Ако не ти трябва постоянно за десктоп ще е много по-лесно да се настрои, но пък ще ти трябва друг компютър за да го конфигурираш.

    Твърдо ли си решил да използваш за гледане xbmc или не ти пречи да гледаш на vdr през softdevice или xine?

    За сателитната карта оригиналното дистанционно ли ще използваш, през приемника които се включва в картата или имаш приемник на usb. Аз използвам подобна система при мен така че мисля че ще си направиш и твоята (не съм от сеирджиите).

  5. #5
    Member
    Join Date
    29-03-2011
    Location
    Burgas,Bulgaria
    Posts
    57
    Uploads
    0

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Така забравих да попитам за нещо много важно от което зависи всичко надолу. Компютъра ще се използва ли за десктоп или планираш да е само за телевизия и сървър за кардшаринг. Ако не ти трябва постоянно за десктоп ще е много по-лесно да се настрои, но пък ще ти трябва друг компютър за да го конфигурираш.

    Твърдо ли си решил да използваш за гледане xbmc или не ти пречи да гледаш на vdr през softdevice или xine?

    За сателитната карта оригиналното дистанционно ли ще използваш, през приемника които се включва в картата или имаш приемник на usb. Аз използвам подобна система при мен така че мисля че ще си направиш и твоята (не съм от сеирджиите).
    ЗНАЧИ КОМПА ИСКАМ 3:1
    Целта е:
    като рабори всичко това да си пускам iptv. ПРЕС НЕТА С xbmc ОТКАДЕТО ИСКАМ
    + МОТОРЕТКАТА
    КАДЕТО НЕ САМ Я ЗАКАЧИЛ В МОМЕНТА
    (ЗАЩОТО ПРАВЯ ОПИТИ ЗА diseqc 4:1)

  6. #6
    Member
    Join Date
    29-03-2011
    Location
    Burgas,Bulgaria
    Posts
    57
    Uploads
    0

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    ИСКАМ да работи VDR+XBMC+OSCAM+DESTOP+Дистанционното на платката + stream
    ТОВА МИ Е ЦЕЛТА

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Първо си инсталираш драйверите за tbs.
    Второ инсталираш си lirc за дистанционното.
    Трето инсталираш VDR със следните плъгини : softdevice, dvbapi, streamdev-server, epgsearch, live.
    Четвърто слагаш оскам които е компилиран с поддръжката на dvbapi (повечето готови версии са).
    Пето слагаш xbmc pvr версия със следните плъгини: VDR VNSI Client

    За стрийма с тази платка няма да стане като хората освен не ти пречи да стриймваш само това което гледаш в момента. Ако искаш да stream дадени канали от един и същ транспондер ти трябва много тунерна или няколко едно тунерни платки.

    За xbmc гледане vdr се стартира със следните опции:

    Code:
    -P vnsiserver -P streamdev-server -P epgsearch -P live -P dvbapi
    Дистанционното на платката се пуска при мен така.

    Code:
    sleep 5/usr/bin/ir-keytable -c/usr/bin/ir-keytable -s rc0 -p NEC,RC6 -w /etc/rc_keymaps/tbs_nec
    Аз лично използвам openelec, но пък конфигурацията ми е подобна.

    Как става стъпка по стъпка на дебиан незнам. При openeleca e със плъгини които са готови, но пък няма десктоп.

    Ако всичко това те плаши като сложност, защото сам трябва да инсталираш гореописаните неща, освен ако някой тук не ти напише как се прави конкретно. Насочи се към tvheadend + xbmc там нещата стават по-лесно, но пък имаш само клиент за newcamd линии, stream как се пуска през xbmc незнам как се прави.

    Имай в предвид това е линукс тоест трябва доста четене, по въпросната задача, дори и да си запознат с операционната система. Под Windows не знам как става не използвам тази операционна система у дома.

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Quote Originally Posted by mirokostov View Post
    ЗНАЧИ КОМПА ИСКАМ 3:1
    Целта е:
    като рабори всичко това да си пускам iptv. ПРЕС НЕТА С xbmc ОТКАДЕТО ИСКАМ
    + МОТОРЕТКАТА
    КАДЕТО НЕ САМ Я ЗАКАЧИЛ В МОМЕНТА
    (ЗАЩОТО ПРАВЯ ОПИТИ ЗА diseqc 4:1)
    Мотора се управлява с плъгина rotorng и се конфигурира само стартиран през vdr, аз лично незнам дали може да се управлява през xbmc през vdr-headless режим. Аз използвам diseqc 4:1 и така работи ето ми diseqc.conf

    Code:
    # LNB-1 SAT: S23.5E
    S23.5E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 38 F0] [E1 10 38 F0] W15 t
    S23.5E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 38 F1] [E1 10 38 F1] W15 T
    S23.5E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 38 F2] [E1 10 38 F2] W15 t
    S23.5E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 38 F3] [E1 10 38 F3] W15 T
    # LNB-2 SAT: S28.2E
    S28.2E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 38 F4] [E1 10 38 F4] W15 t
    S28.2E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 38 F5] [E1 10 38 F5] W15 T
    S28.2E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 38 F6] [E1 10 38 F6] W15 t
    S28.2E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 38 F7] [E1 10 38 F7] W15 T
    # LNB-3 SAT: S36.0E
    S36.0E 00000 V 10750 t v W15 [E0 10 38 F8] [E1 10 38 F8] W15 t
    S36.0E 99999 V 10750 t v W15 [E0 10 38 F9] [E1 10 38 F9] W15 T
    S36.0E 00000 H 10750 t V W15 [E0 10 38 FA] [E1 10 38 FA] W15 t
    S36.0E 99999 H 10750 t V W15 [E0 10 38 FB] [E1 10 38 FB] W15 T
    # LNB-4 SAT: S39.0E
    S39.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 38 FC] [E1 10 38 FC] W15 t
    S39.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 38 FD] [E1 10 38 FD] W15 T
    S39.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 38 FE] [E1 10 38 FE] W15 t
    S39.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 38 FF] [E1 10 38 FF] W15 T

  9. #9
    Member
    Join Date
    29-03-2011
    Location
    Burgas,Bulgaria
    Posts
    57
    Uploads
    0

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Отивам на разходка с дащерями , по-касно сам на линия да ти опиша проблема ,
    почти всичко трагна
    само не мога да си гледам от оскам
    и дисека не бачка правилно

    Като го оправия, ще го опиша ,само да имам време,от .... доооо...
    дори и с инсталациата на ДЕБИАНА до тръгването на каналите,
    ама никои не се заема да го обиясни
    Занимавам се от скоро с ЛИНУС ДЕБИАН 6 нe сам GYRY LINUX MANIAC
    Aма,с квото мога ще помагам

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Debian 6 +vdr+xbmc+oscam на една машина три в едно

    Колега пълно обяснение няма, търсиш четеш и сглобяваш пъзела.

    На писах ти какво трябва да направиш действай точка по точка. Всеки започва от някъде, показал съм ти пътя от теб зависи да го извървиш и да се справиш с трудностите по него.
    Пусни от точка 1, ако нямаш инсталирани драйвери за платката къде си тръгнал.
    Ако ти е мъка под линукс, или не ти се занимава да ходиш по точките. Инсталирай си windows може с него да ти е по лесно, но за тази конфигурация пускай нова тема, защото тази си е за linux.
    Конфигурацията за diseqc е правилна в момента гледам с нея, само си замени честотите на кръговият ми конвертор като горните обикновенни, без да променяш стойностите в []

    За сканиране под конзола с карта TBS използвам това:

    Code:
    scan-s2 -a 0 -s 2 -x -2 -O 'S4.8E' -o vdr ./Sirius > Sirius.conf
    Синтаксиса на конф файла е:

    Code:
    S <frequency> <polarity> <symbol rate> [fec] [rolloff] [modulation] S1 <frequency> <polarity> <symbol rate> [fec] [rolloff] [modulation] S2 <frequency> <polarity> <symbol rate> [fec] [rolloff] [modulation] S 11785000 V 27500000 3/4 S 11823000 V 27500000 3/4 S 11862000 V 27500000 3/4 S 11900000 V 27500000 3/4 S 11938000 V 27500000 3/4 S 11977000 V 27500000 3/4

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 20-07-2012, 14:18:53
  2. Премахване на ирдето и грифин
    By turbopower in forum Карти
    Replies: 17
    Last Post: 23-03-2012, 12:51:20
  3. Replies: 3
    Last Post: 06-01-2012, 21:22:04
  4. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  5. Replies: 0
    Last Post: 30-08-2011, 16:22:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •