Lauren Verster pleit voor opheffen Discovery Channel

Lauren Verster pleit voor het opheffen van Discovery Channel. Dat zegt ze dit weekend in De Telegraaf. Verster ziet het kanaal het liefst direct van het scherm verdwijnen. “Ik was altijd groot fan, maar het draait daar de laatste jaren alleen om de állergevaarlijkste, dodelijkste, meest mismaakte, allersmerigste… Je wordt benaderd als een eencellig pantoffeldiertje dat het programma alleen snapt als er de hele tijd in de overtreffende trap wordt gepraat“, vertelt ze.

Haar favoriete programma’s zitten dan ook niet langer op Discovery. “Op één zonder twijfel Sex and the city , dan Louis Theroux, de Keuringdienst van Waarde , Loverboys van BNN en op vijf Wie is de mol?”

Ze mist nog wel wat op de Nederlandse televisie. “Reportageachtige programma’s. Die hebben we wel, maar ze zijn vaak óf heel serieus óf heel luchtig. Ik mis reportages die entertainen, maar waarbij wel iets valt uit te zoeken. Eigenlijk precies datgene wat ik zelf graag zou willen maken.”

Vorig jaar nog zei Verster te vrezen voor de toekomst van National Geographic Channel. “De laatste jaren moet alles extreem. Het is altijd de grootste, vetste, gevaarlijkste, meest extreme, enzovoort. Alleen maar geschreeuw. Daarmee maken ze de zender kapot.“