La journ?de la jupe
18:35 - 20:05 op TV5
Drama (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.8 (1013 stemmen)
Met Isabelle Adjani, Denis Podalydès, Yann Collette e.aSonia is lerares Frans op een middelbare school in een Parijse buitenwijk. De leerlingen zijn druk en moeilijk te behappen. Ze is uitgeput en verliest haar zelfcontrole als ze een pistool in de tas van een van de leerlingen ontdekt. In de verwarring neemt ze een tiental leerlingen in gijzeling.


I Love You, Man
20:30 - 22:35 op Veronica
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (93680 stemmen)
Met Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones e.aPeter Klaven is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zoey. Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke "man-dates", tot hij Sydney Fife ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zoey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend. Uiteindelijk moet hij noodgedwongen kiezen tussen zijn verloofde en zijn maatje.


Midnight Bayou
20:30 - 22:20 op RTL8
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (532 stemmen)
Met Jerry O'Connell, Lauren Stamile, Isabella Hofmann e.aDeclan Fitzpatrick is een aan Harvard afgestudeerde advocaat die zijn leven drastisch verandert als hij een plantage koopt. Vlak nadat hij hoort dat het er spookt, begint hij geluiden te horen en ziet hij onverklaarbare dingen. Hij krijgt hulp van een vrouw die er in haar jeugd heeft gewoond met haar grootmoeder.


Idiocracy
20:30 - 22:10 op RTL7
Avontuur (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (26721 stemmen)
Met Luke Wilson, Maya Rudolph, Dax Shepard e.aJoe, een doodgewone soldaat, wordt door het Pentagon uitgekozen om aan een geheim experiment mee te werken. Het is de bedoeling dat hij een jaar wordt ingevroren, maar hij wordt vergeten en ontwaakt pas in de 26e eeuw. Joe komt terecht in een samenleving waarin de bevolking op Aarde uit ontzettend domme mensen bestaat, zodat hij meteen de meest intelligente persoon op Aarde is...


Fracture
21:00 - 23:00 op TV5
Drama (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.6 (29 stemmen)
Met Anaïs Demoustier, Samy Seghir, Paul Bartel e.aAnna Kagan is lerares in een Parijse buitenwijk, op een moeilijke middelbare school. Een van haar leerlingen, Lakdar, is rijper, begaafder en gevoeliger dan de anderen. Hij heeft een echt talent voor striptekenen en droomt van een carrière. Maar een slechte val doet al zijn hoop verdwijnen...


Evolution
22:10 - 00:10 op RTL7
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (30447 stemmen)
Met David Duchovny, Julianne Moore, Orlando Jones e.aWayne, een brandweerman in opleiding, oefent in de woestijn voor zijn examen als hij een meteoriet in ziet slaan. De volgende dag bemachtigen de leraren Ira Kane en Harry Block de meteoriet. Ze nemen een monster en zien dat er een blauwe vloeistof uitkomt. In de vloeistof zit een eencellig organisme dat zich razendsnel evolueert tot een compleet wezen. Als de aliens zich beginnen te verspreiden, gaat het leger zich er mee bemoeien.


Trust the Man
00:45 - 02:25 op BBC1
Komedie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (3987 stemmen)
Met David Duchovny, Julianne Moore, Sascha Gillen e.aHet verhaal over twee New Yorkse koppels en de problemen in hun relaties. Actrice Rebecca is getrouwd met Tom en na al haar pogingen er iets aan te doen lijkt het toch alsof hun huwelijk nu ten einde komt. Ook haar broer Tobey en zijn schrijvende vriendinnetje Elaine hebben zo hun problemen. De twee hautaine koppels moeten veel moeite doen om hun relaties in leven te houden.