Wederom heeft betaalzender HBO aangekondigd dat het via een tv-aanbieder beschikbaar komt. Vanaf 15 oktober zijn de filmkanalen van HBO in SD- en HD-kwaliteit bij Delta Kabel te bekijken.

Onlangs kondigde HBO al aan dat men eind september bij alle aanbieders die van de tv- en radiodiensten van Glashart Media gebruik maken en Vodafone TV beschikbaar komt. Vanaf 1 oktober is HBO ook via de satelliet bij CanalDigitaal te bekijken.
Delta Kabel eerstvolgend
Een nieuwe distributieovereenkomst zorgt ervoor dat HBO vanaf 15 oktober ook via Delta Kabel te zien is. Het gaat vooralsnog alleen om de filmkanalen van HBO. De streamingdienst HBO GO en video on demand-dienst HBO on Demand volgen pas begin 2013. Een exacte datum hiervoor is nog niet bekend. Via HBO GO kan men een grote selecties van films en series via computer, laptop, tablet en smartphone bekijken. Net als bij CanalDigitaal is alleen het hoofdkanaal van HBO bij Delta in HD-kwaliteit te bekijken.

HBO nog niet bij UPC
Met het aankondigen van het vergrote van het verzorgingsgebied wordt door HBO nog niet over doorgifte bij UPC gesproken. UPC heeft meer dan één miljoen digitale tv-klanten en behoort hierdoor tot drie grootste tv-aanbieders van Nederland. HBO en UPC onderhandelen al lange tijd over doorgifte van de filmkanalen op het UPC-kabelnetwerk. De verwachting is dat voor het einde van dit jaar HBO ook door UPC-klanten te bekijken is.