Hewlett Packard gaat het toch maar weer proberen: smartphones. CEO Meg Whitman vertelde vorige week dat haar bedrijf de markt moeilijk kan negeren. ‘Maar we gaan het dit keer goed doen.’

HP heeft in het verleden mobiele telefoons ontwikkeld met pda-functionaliteit, en even leek het bedrijf serieus in de markt te willen stappen toen het in 2010 Palm kocht voor 1,2 miljard dollar.

Zestien maanden later trok de toenmalige CEO Léo Apotheker de stekker uit het volledige WebOS aanbod, een dag nadat het bedrijf in Engeland zijn laatste telefoon Pre3 lanceerde.

Volgens Whitman is haar bedrijf nu bezig om alsnog een smartphone te ontwikkelen, al was het maar omdat in veel landen dat het enige computerapparaat is dat mensen zullen gebruiken. Tegenover Fox Business vertelde ze echter dat het dit keer wel even anders moet. ‘We komen met iets, maar nemen er de tijd voor.’

Het gaat al geruime tijd slecht met HP, dat nog eens tweeduizend banen extra gaat schrappen bovenop de eerder aangekondigde 27.000. Ook in Nederland verdwijnen banen. Oorzaak zijn tegenvallende pc verkopen.