Het nieuwe seizoen van het tv-programma How Do They Do It wordt door de Nederlander Joep van Deudekom gepresenteerd. Discovery Channel zendt het tv-programma wereldwijd uit.

In How Do They Do It wordt gekeken hoe bepaalde dingen werken of gemaakt worden. Niet alleen de presentator komt uit Nederland, in het nieuwe seizoen komen ook een aantal Nederlandse onderwerpen aan bod.
Interessante onderwerpen
In het tv-programma wil Discovery Channel haar kijkers meenemen naar de bijzondere processen achter een heleboel zaken die op het eerste gezicht vanzelfsprekend lijk. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Hoe overleeft een stuntman een werkdag waarin hij wordt neergehaald en in elkaar geslagen? Hoe worden de ankers gemaakt voor ’s werelds grootste schepen? En hoe wordt kaas gemaakt met paraffine?

Van tekstschrijver tot presentator
Joep van Deudekom is bekend gezicht in het Nederlandse theaterlandschap. Door zijn vriendschap met Peter Heerschop en Viggo Waas heeft van Deudekom zijn visie verbreed. Hierdoor is hij tekstschrijver voor diverse tv-programma’s, componeert hij muziek en heeft al enkele boeken geschreven. Het presenteren van dit Discovery Channel programma is een volgende stap in zijn carrière.