Gordon is kritiek zat


Gordon is boos op de NRC. Hij heeft in een ingezonden brief duidelijk kenbaar gemaakt dat hij boos over een column van columnist Marcel van Roosmalen die op 14 september in NRC.next stond.

Dat Gordon de kritiek in deze column zat is blijkt uit de volgende woorden in zijn ingezonden brief: "Ik wil u laten weten dat ik nimmer zo’n beledigende, op de man gespeelde openlijke tirade heb gelezen als van u." Van Roosmalen bespreekt in zijn column een optreden van de groep LA The Voices – waarvan Gordon onderdeel uit maakt – tijdens het VVD-feest in Scheveningen op de avond van de Tweede Kamer verkiezing. De columnist noemt dit letterlijk ‘kutmuziek’.

Eerste keer
Het is de eerste keer dat Gordon zich in een ingezonden brief over een gepubliceerde column reageert. Hierbij trekt de zanger fel van leer. Hij noemt columnist een afkickende junk met teruggetrokken haargrens, vies vlassig haar – Gordon gebruikt in zijn ingezonden brief het woord vlazzig - en smotsig uiterlijk. Het stuit de zanger vooral dat Van Roosmalen het publiek van Gordon als debielen heeft bestempeld.


Geen excuses
Marcel van Roosmalen heeft direct op de kritiek en de ingezonden brief van Gordon gereageerd. Een excuus bleef echter uit. Van Roosmalen in een reactie op de internetsite van NRC: "Nu we toch op dit niveau zijn aanbeland, wil ik het even over het lichaam hebben, want zwaarlijvigheid en gewichtsproblemen zijn bij Gordon en zijn VVD een traditioneel probleem."


Geschreven door: Jarco Kriek