Nieuwe firmware UPC Horizon


Al na één week is er nieuwe firmware voor de UPC Horizon mediabox beschikbaar. Dat was nodig omdat de nieuwe mediabox niet geheel zonder schoonheidsfoutjes zijn marktintroductie in Nederland heeft beleefd.

De nieuwe firmware is sinds enige dagen via het kabelnetwerk van UPC beschikbaar. Het wordt automatisch in de kabeldecoder ingeladen. Hierdoor maken vrijwel alle huidige gebruikers van de Horizon mediabox van de nieuwe firmware gebruik.

Snelle zapper, traag in menu
De Horizon mediabox mag dan wel een snel zappende ontvanger zijn, wanneer men in het menugedeelte komt is deze snelheid plots minder. Hoewel UPC geen mededelingen over de verbeteringen in de nieuwe firmware heeft gedaan lijkt het er sterk op dat met de nieuwe firmware het navigeren in het – overigens grafisch mooie – menu heeft verbeterd. Het heeft zeker niet alle nu bekende problemen verholpen. Er blijven ook met de nieuwe firmware enkele problemen met ondertiteling, geluidsinstelling en gebruik van teletekst. Toch kan de nieuwe firmware als verbetering gezien worden.


Belangstelling Horizon groot
De belangstelling onder UPC-klanten voor de Horizon mediabox is groot. Groter dan UPC van te voren verwacht had. Mede hierdoor is de wachttijd voor installatie van de mediabox langer. UPC stuurt echter de Horizon mediabox voor de installatie naar de klant toe. Deze mag eventueel zelf proberen de installatie uit te voeren. Mocht dat niet lukken dan blijft een afspraak voor installatie door een monteur in de agenda staan.


Geschreven door: Jarco Kriek