Wekelijks opsporingsprogramma bij AT5


AT5 komt vanaf deze week met een nieuw, wekelijks opsporingsprogramma. In het AT5 programma 'Bureau 020' schuift elke week de politie of het OM in de studio aan om de kijker meer te vertellen over criminaliteit in Amsterdam en de regio. De focus ligt op opsporing van criminelen, met als doel het oplossen van misdrijven of het waarschuwen van burgers voor mogelijke criminele activiteiten.

"Dat gebeurt door middel van camerabeelden, foto's en signalementen die via politie en OM zijn vrijgegeven", aldus persofficier Otto van der Bijl. "Via het opsporingsprogramma van AT5 komt deze informatie nu rechtstreeks bij de Amsterdammers en vergroten we onze opsporingskracht."


Bureau 020 is het nieuwe opsporingsprogramma van AT5 in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie (OM). Vanaf 19 september elke woensdag, rond vijf voor half 6, direct na het AT5 nieuws. Bureau 020 wordt bovendien de hele woensdagavond herhaald.


"AT5 brengt altijd als eerste het nieuws in en over Amsterdam. Doormiddel van Bureau 020 willen we nu ook een bijdrage leveren om Amsterdam veiliger te maken", aldus Bart Barnas, hoofdredacteur van AT5. Bureau 020 zal worden gepresenteerd door Marijn Paesschen en Annemijn van Hilten. [Radio.NL]