CAI Hendrik Ido Ambacht naar CIF en Caiway

Het laatste gemeentelijke kabelnetwerk in Zuid-Holland gaat naar CIF, waarna Caiway in Hendrik-Ido-Ambacht alle diensten gaat verzorgen. Het aanbod via de kabel zal enorm verbeteren.

CAI HIA was in feite nog een nutsbedrijf en verzorgde het televisie- en radioaanbod via de kabel zelf, waarbij de pakketten al deels via Caiway maar ook Delta werden betrokken. Het lokale kabelbedrijf was eigendom van de gemeente en heeft lang volgehouden zelfstandig te willen blijven, maar kon de technische ontwikkelingen niet meer bijbenen.


Van slechte kwaliteit naar premium
CAI HIA stond dan ook bekend om de vaak slechte kwaliteit van de analoge televisie (die door Caiway ongetwijfeld zal worden uitgefaseerd) maar ook het digitaal aanbod is al tijdenlang amper meer uitgebreid en HDTV is tot op heden in Hendrik-Ido-Ambacht beperkt tot slechts enkele zenders. Caiway bood al wel langere tijd telefonie en internetdiensten aan via de kabel en de overname die nu plaatsvindt is in dat opzicht niet verrassend.


Opbrengsten ten bate van inwoners

Vanaf maart 2013 zal Caiway radio en TV pakket aanbieden waarbij dan meer dan 21 HD kanalen zitten. Daarnaast gaat CaiWay ook haar Alles-in-1-pakketten aanbieden in Hendrik ido Ambacht. Abonnees van CAI HIA worden de komende tijd hierover ge´nformeerd. In overleg met het gemeentebestuur is afgesproken dat de opbrengst van de verkoop van het kabelbedrijf zal worden gestort in een fonds ten dienste van de bevolking van de gemeente Hendrik ido Ambacht.

Geschreven door: Jan-Hein Visser